Personal Finance Club
가입하기
Fanpop
New Post
Explore Fanpop
Be din fem - årig där pengarna kommer från, och svaret får du förmodligen är "från en maskin!" Även om 외양간, 헛간 inte alltid förstår där pengarna verkligen kommer från, inser de i unga år som de kan använda det för att köpa de saker de vill ha. Så så fort ditt 외양간, 헛간 blir intresserade av pengar, börja lära honom eller henne hur man hanterar det klokt. Enkel lärdomar du lära idag kommer att ge ditt 외양간, 헛간 en solid grund för att göra en livstid av ekonomiska beslut.

LEKTION 1: ATT LÄRA SIG HANTERA EN ERSÄTTNING

Ersättning är ofta ett barns första borste med ekonomiskt oberoende. Med pengar i handen, ditt 외양간, 헛간 kan börja spara och budgetering för saker han eller hon vill.

Det är upp till dig att bestämma hur mycket att ge ditt 외양간, 헛간 baserat på dina värden och familjens budget, men en tumregel som används av många föräldrar är att ge ett 외양간, 헛간 50 cent eller 1 dollar för varje år. För att komma med rätt mängd, kanske du också vill överväga vad ditt 외양간, 헛간 kommer att behöva betala för ur hans eller hennes ersättning, och hur mycket av det kommer att gå in på besparingar.

Vissa föräldrar ber sina 외양간, 헛간 att tjäna en ersättning genom att göra sysslorna i huset, medan andra ger sitt 외양간, 헛간 ersättning med kravlöst. Om inte du är säker på vilken strategi är bättre, kanske du vill kompromissa. Betala ditt 외양간, 헛간 en liten ersättning, och sedan ge honom eller henne möjlighet att tjäna extra pengar genom att göra sysslor som faller utanför hans eller hennes normala hushåll ansvar.

Om du väljer att ge ditt 외양간, 헛간 en ersättning, är här några saker att tänka:

Ange några parametrar. Sitta ner och prata med ditt 외양간, 헛간 om vilka typer av inköp som du förväntar dig honom eller henne att göra, och hur mycket ersättning bör gå mot besparingar.
Hålla sig till ett regelbundet schema. Ge ditt 외양간, 헛간 samma mängd pengar samma dag varje vecka.

Överväga att ge en ersättning "höja" för att belöna ditt 외양간, 헛간 för att hantera sin ersättning väl.

LEKTION 2: ÖPPNA ETT BANKKONTO

Ta ditt 외양간, 헛간 till banken att öppna ett konto är ett enkelt sätt att introducera konceptet att spara pengar. Ditt 외양간, 헛간 kommer att lära dig hur sparande konton arbete och kommer att njuta av resor till banken för att göra insättningar.

Många banker har program som erbjuder aktiviteter och incitament för att hjälpa 외양간, 헛간 lära sig finansiella grunderna. Här är några andra sätt du kan hjälpa ditt 외양간, 헛간 utveckla bra sparande vanor:

Hjälpa ditt 외양간, 헛간 att förstå hur intresse föreningar genom att visa honom eller henne hur mycket "gratis pengar" har tjänats på insättningar.

Erbjudande att matcha vad ditt 외양간, 헛간 sparar mot ett långsiktigt mål.
Låt ditt 외양간, 헛간 ta några pengar från kontot ibland. Små 외양간, 헛간 som ser pengarna kommer in på kontot men aldrig kommer ut kan snabbt tappar intresset för sparande.

LEKTION 3: INSTÄLLNING OCH SPARA FÖR FINANSIELLA MÅL

När ditt 외양간, 헛간 får pengar från släktingar, ska spara 굴, 덴 för college, men de skulle hellre tillbringa det nu. Låt oss inse det: 외양간, 헛간 inte alltid ser värdet av att sätta bort pengar för framtiden. Så hur kan du få ditt 외양간, 헛간 glada inställning och spara för finansiella mål? Här är några idéer:

Låt ditt 외양간, 헛간 sätta sitt eget mål (inom rimliga). Detta kommer att ge ditt 외양간, 헛간 några incitament att spara.

Uppmuntra ditt 외양간, 헛간 att dela hans eller hennes pengar upp. Ditt 외양간, 헛간 kanske exempelvis vill spara några av det mot ett långsiktigt mål, dela med sig av det med en välgörenhetsorganisation och tillbringa en del av det direkt.

Skriv ner varje mål, och det belopp som måste sparas varje dag, vecka eller månad för att nå den. Detta kommer att hjälpa ditt 외양간, 헛간 att lära sig skillnaden mellan kortsiktiga och långsiktiga mål.

Tejpa en bild av ett objekt som ditt 외양간, 헛간 vill ett mål diagram, bank eller burk. Detta hjälper 외양간, 헛간 göra anslutningen mellan sätta ett mål och spara för det.
Slutligen, inte förvänta sig ett litet 외양간, 헛간 att sätta långsiktiga mål. Små 외양간, 헛간 kan förlora intresset för mål som tar längre tid än en vecka eller två för att nå. Och om ditt 외양간, 헛간 misslyckas att nå ett mål, krita upp till erfarenhet. Över tiden, kommer ditt 외양간, 헛간 lära sig att bli en mer disciplinerad sparare.

LEKTION 4: BLI EN SMART KONSUMENT

Reklamfilmer. Grupptryck. Köpcentret. 외양간, 헛간 är ständigt frestade att spendera pengar men inte är födda med förmågan att spendera det klokt. Ditt 외양간, 헛간 behöver vägledning från dig att göra bra köp beslut. Här är några saker du kan göra för att hjälpa ditt 외양간, 헛간 att bli en smart konsument:

Avsätta en dag en månad att ta ditt 외양간, 헛간 shopping. Detta kommer att uppmuntra ditt 외양간, 헛간 att spara upp för något han eller hon egentligen vill i stället för att köpa något på impuls.